Påskstrategiambivalens

Skärtorsdagen närmar sig. Den dag (av numera två, annat var det på min tid) då barn helt legitimt får kräva godis mot små papperslappar med ritade kycklingar på. Jag tror i alla fall att det är kycklingar, gult kludd med orange prick på är rätt vanligt i påsktider.

Missförstå mig inte nu, jag har småbarn själv. Jag älskar gult kludd. Däremot ska man inte förutsätta att det är en kyckling, det kan vara en påsklilja eller en påskrymdraket istället. Igår sa jag ”Åh vilken fin barnvagn” om en bild av en apa. Så kan det gå.

Frågan är nu bara hur jag ska ställa mig till detta fenomen. (Eftersom jag är ensam hemma imorgon kväll har jag några alternativ.) Ska jag välkomna det, köpa hem massa styckförpackat godis och glatt leende öppna dörren när det ringer på? Ska jag ignorera det och hoppas att det inte kommer någon? Ska jag aggressivt motarbeta det, köpa hem massa godis, släcka lamporna och krypa ner i sängen med godis och bok och låtsas att jag inte är hemma? Ska jag helt enkelt se till att inte vara hemma? Utekväll, någon?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s