Pojkfötter och flickfötter

Vi gick och handlade härom dagen. Vi passerade en stor korg med enfärgade strumpor i fempack. Jag kom på att storebror har lite dåligt med hela strumpor, så jag tog ett fempack med blå, gröna, svarta och grå strumpor, eftersom blå är hans favoritfärg.

Senare noterade jag att jag av ren tur hade lyckats köpa just pojkstrumpor. Tänk om han hade velat ha strumpor i den varma färgskalan, då hade han ju fått flickstrumpor. Det hade ju varit obekvämt, eftersom flickstrumpor har en helt annan passform för att sitta bra på flickfötter, till skillnad från pojkstrumpor som passar bäst på pojkfötter. Eller?

Vilken tur att de skriver på att strumporna är till pojkar, annars hade man ju kunnat stå där länge och grubbla på om de hade passat. Men frågan kvarstår, hade de passat lillasyster, som också älskar grönt och blått?

(Ordet ”strumpor” förekommer 10 gånger i denna bloggpost. (Exklusive bilden))

Annonser

4 reaktioner på ”Pojkfötter och flickfötter

  1. Tänk sen om man råkar vara en tant med skostorlek 34. Visserligen kan jag leva med robotar eller fjärilar på strumporna, men det står ju inte ”woman” på etiketten, hur skulle de kunna passa mina unika fötter dårå. Hur ska det gå? 😉

    1. Du får tala ut i media om hur kränkt du är, så kanske någon strumpfabrikant börjar tillverka kvinnostrumpor i alla storlekar. Kan vara värt ett försök!

  2. Fia

    Jag måste tillägga att min son fått (eller ärvt ska man väl säga) strumpor som är lila och rosa och har hjärtan och det är ju skandal måste jag säga, för dom strumporna passar ju inte hans pojkfötter. Hur ska det gå när han börjar på Föris kan man ju undra, han kanske blir utmobbad av de andra barnen och får ifrågasättande frågor om hans sexualitet ?! Jag får genast börja fler blå och svarta strumpor.

    1. Framför allt får du ju passa dig så att han inte får flickform på fötterna, för då kanske han bara kan ha klackskor när han blir större!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s