Ny målgrupp, eller Sveriges mest finkulturella dansband

Sitter och kollar på första avsnittet av Allsång på Skansen. (Ja, jag vet, ca 26,5 timmar efter alla andra…)

Jag är lite besviken på en sak. Inte Måns (trots hans lite töntiga sångarposé med en arm rakt ut i midjehöjd) eller så, utan på BAO.

A rose: By any other name would smell as sweet… Ett dansband är ett dansband oavsett vad man kallar det och vilka som spelar och sjunger i det.

Visst, folk växer upp, får ändrade intressen och ändrad smak. Det är säkert bra, vem tycker inte att det är pinsamt att se sina föräldrar dansa disko? Det kanske är bra att Benny Andersson inte skriver poplåtar á la Abba längre, men var han verkligen tvungen att börja skriva dansbandsmusik? Var han verkligen tvungen att dra med sig Helen Sjöholm i fallet? (Tommy Körberg är gammal nog i gemet för att skylla sig själv.)

Helen som slog igenom med dunder och brak i Kristina från Duvemåla, Helen som är den bästa sångerska vi har i Sverige idag. Helen som i BAO är reducerad till refrängsångerska av dansbandsmodell. Jag tycker det är tragiskt. Benny kanske bara är ett födgeni som skrattar hela vägen till banken. Man får väl ändå förmoda att han gör musik han tycker om. Många andra tycker också om det han gör. Jag vill vara en av dem, men nej, det går inte. Ett dansband by any other name…

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s