Semifinal – det är inte över förrän det är över

Så, igår var det semifinal i körtävlingen. Vi startade som nummer tolv, ett alldeles utmärkt startnummer då vi dels fick lite lugn och ro på morgonen, dels kunde slappa i poolen på eftermiddagen.

Tävlingsframträdanden är alltid intressanta. Man står nästan alltid på en ny scen där man inte alls vet hur ljudet kommer att vara. Man får verkligen bara en chans. Som vår kära coach Jan Alexandersson uttryckte sig: det är inte tennis. Man får ingen andraserve. Jag står på översta raden och älskar det, men det är där förändringar i akustiken slår hårdast. Därför var jag rätt osäker på hur det gick för oss. Var det bra eller fantastiskt?

Flera timmar senare var det dags att gå och heja på Stockholm City Voices som startade sist och få höra startordningen i finalen. Finalen blev fantastiskt lottad, tycker vi. Stockholm gick till final och startar som nummer två och vi får det fantastiska nöjet att starta sist, då alla är på plats och hela arenan kokar av förväntan! Förväntan blev inte mindre då våra dirigenter bekräftade att det hade gått riktigt riktigt bra. Vi har all anledning att vara nöjda med semin och ladda för fullt till finalen!

Det där med förväntan är spännande. Det är inte för mycket sagt att många förväntar sig stordåd och ädla medaljer av oss. Efter vad jag har hört var Facebook i uppror efter vår insats i semin. Vi förväntar oss ganska mycket själva. Skillnaden är nog att det vi förväntar oss är övertoner, artisteri, underhållning och jättehöga poäng. Färgen på medaljen beror ju inte bara på vad vi gör, utan också på vad andra gör. Det kan vi inte påverka. Det är verkligen svårt att inte tänka på medaljer och placeringar i det här läget, men när vi står på scenen i finalen är det annat som gäller – att ge världens bästa publik det de förtjänar. Är det någon annan kör som gör det ännu bättre är det bara att gratulera. Vi kommer att sälja oss dyrt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s