Ska grabben ha rosa, tänk om han blir bög!

Konstigt nog finns det fördomar som denna. ”Oj då, sonen leker med tjejerna i dockvrån, tänk om han blir bög?”

Nej, han är tre år, och homosexualitet är inget man väljer eller tillägnar sig via miljöpåverkan. Tror folk verkligen det? (Jag kan intyga att det inte är någon nackdel för en kille att umgås mycket med tjejer. Min käraste är ett lysande exempel på det.)

Det kommer en mycket intressant länk, men först ett litet test. Vem är detta? I den mån det är intressant, vilket kön har barnet?

Har du listat ut det än?

Har du?

 

Det är Franklin Roosevelt. (Bilden kommer här ifrån.)

Läs artikeln, den är jätteintressant! Jag lovar. Jo, läs!

Klädseln var vad alla barn under sex år hade på den tiden. Det räknades som könsneutralt. Rosa och blått var inte kopplade till kön förrän strax före första världskriget. I början var rosa en killfärg och blått en tjejfärg. Ibland rekommenderades rosa till brunögda och mörkhåriga och blått till blonda och blåögda, oavsett kön.

Hur gick det för de rosa killarna och blåa tjejerna, blev de homosexuella hela bunten? Naturligtvis inte, och så blir det inte för de modiga fåtal som vågar ha på sig vad de vill idag heller. Det som händer är nog bara att de lär sig dels att stå på sig och dels att de kan förändra attityder bara genom att finnas till och vara sig själva.

Stå på er!

En reaktion på ”Ska grabben ha rosa, tänk om han blir bög!

Lämna en kommentar